Ta strona używa "cookies" umożliwiające logowanie, prowadzenie statystyk odwiedzin i dostosowanie reklam. Dowiedz się więcej na temat celu ich użycia oraz możliwości zmiany konfiguracji przeglądarki na stronie polityka plików "cookies" Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z wytycznymi.

Schowaj


 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Megatron 3 in 1
Offline untsd
13.09.2013, 15:15
Post: #1
Cześć to znowu ja dziś planuje zrobić coś oldskulowego a mianowicie połączę 3 konsole w 1 xD wiadomo już która konsola wchodzi w skład Duży uśmiech jej montaż nie zrobi mi problemów Język mianowicie użyje dreamcasta , ps2 , ouya i robię sobie 1 konsole Język tak dla jaj xD bo poco stawiać 10 konsol xD na razie połączę 2 dreama i ouya bo ps 2 mam popsuty laser jak kupie to wtedy zamienię na ps2 , jak chce to widzieć ?

- 3 konsole ale mogą być 3 wyjścia dlatego zastanawiam się nad połączeniem układu zasilającego co będzie dość trudne w przypadku dreamcasta który ma osobny wbudowany u siebie Język więc jeszcze to w budowie xD

- 3 przełączniki dreamcast ps2 i ouya Duży uśmiech

- 2 wyjścia hdmi i dreamcatowe lub ps ;P zastanowię się jeszcze wiadomo że te 2 na euro itp się rozejdzie

Jak sądzicie pomysł fajny Duży uśmiech ?
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Corle1
15.09.2013, 18:56
Post: #2
Pomysł całkiem ciekawy, choć zastanawia mnie obudowa tego sprzętu jakby miała wyglądać. Musisz tez uwzględnić chłodzenie tego wszystkiego Uśmiech
- Z zasilaniem teoretycznie najmniej problemu i jakby się postarać to można pod jedno wszystko dać, tylko wtedy przydałoby się jakieś zabezpieczenie przed tym by nie odpalić 2 konsoli jednocześnie.
- wyjścia euro tez nie powinno być problemu połączyć

Ogólnie budowa czegoś takiego byłaby genialna, gdyby można było korzystać z jednego napędu, jednego wyjścia AV (a najlepiej HDMI), jednego zasilania i tych samych padów bezprzewodowych - no ale to raczej nie jest możliwe w domowych warunkach. Smutny
Tak ostatecznie może wyjść duża skrzynka, z ogromną ilością wejść/wyjść - no i szkoda by mi było trochę rozwalać mojego DC`ka Język

Ale przede wszystkim fajnie by było jakbyś podesłał szkic obudowy, bo to mnie najbardziej zainteresowało. Uśmiech
Odwiedź stronę użytkownikaWWW Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline untsd
15.09.2013, 20:52
Post: #3
Obudowę chyba wykorzystam z dreama podrasowaną aczkolwiek mam znajomości i mogę mieć w termoforowaną obudowę w dzięki technice termoforowania ale to już inna dziedzina Język by to tłumaczyć tak czy owak będzie nawet pomalowane Język
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Corle1
16.09.2013, 18:15
Post: #4
znaczy połączenie DC i OUYA to jeszcze w miarę sobie wyobrażam, tylko próbuję wsadzić w to wszystko PS2, żeby zmniejszyć jakoś odczuwalnie rozmiary konsoli.
Chyba, że byłoby możliwe wpakowanie 2 laserów do 1 napędu, to mogłoby być ciekawe, tylko nie wiem jak z prędkościami i sterowaniem czymś takim. Uśmiech
Odwiedź stronę użytkownikaWWW Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline untsd
16.09.2013, 19:34
Post: #5
źle myślisz wykorzystam laser z ps2 bo on czyta cd a każdy czytnik czyta płyty dreama to normalne cd tylko że powiększone Język
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Indy
16.09.2013, 20:28
Post: #6
Tego chyba jednak nie pobijesz (15 konsol w jednej obudowie) Uśmiech

http://www.youtube.com/watch?v=p9AY_xQre9M

Co prawda wtedy jeszcze Ujki nie było, ale pewnie dodanie nie stanowiłoby problemu
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline untsd
17.09.2013, 08:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.09.2013 14:16 przez untsd.)
Post: #7
To jest kicz po 1 są tam same konsole typu pegazus tzw dyskietkowe a sama ta dyskietka ps2 zdradziła pic są to nowsze gry pegazus i nintendo 64 omg gorszego picu nie widziałem są tam 3 konsole w takim pudle
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości