Ta strona używa "cookies" umożliwiające logowanie, prowadzenie statystyk odwiedzin i dostosowanie reklam. Dowiedz się więcej na temat celu ich użycia oraz możliwości zmiany konfiguracji przeglądarki na stronie polityka plików "cookies" Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z wytycznymi.

Schowaj


 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OUYA nie wyswietla obrazu podłączona przez amplituner
Offline tigero
29.07.2014, 15:56
Post: #1
Witam,
OUYA do tej pory podłączona była bezpośrednio do TV przez HDMI...
Wszystko było OK...
Wczoraj podłączyłem przez amplituner DENON AVR 2113 - i zonk - nie mam OBRAZU!!!!... dosłownie... podłączany przez kilka HDMI (Game Console, Media Player, BluRay), restartowana OUYA i DENON oraz TV - nic się nie zmienia... OUYA nie wyswietla OBRAZU przez amplituner - napomknę że kabel jest ten sam... po wypięciu z amplitunera i wpięciu do TV - obraz si e pojawia...
Czy któryś z Szanownych kolegów byłby w stanie mi pomóc?? podpowiedzieć jakie może być rozwiązanie tej dziwnej sytuacji??
Z góry dziękuję!!!
pozdrawiam
tigero
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Corle1
30.07.2014, 02:07
Post: #2
1. Pierwsza sprawa, jak amplituner współpracuje z innymi urządzeniami po HDMI - np. komputerem, choć lepsze byłoby coś z zabezpieczeniem HDCP, bo może z tym się coś gryzie.
2. Tutaj temat dotyczący innych Denonów, ale pewne problemy często lubią występować i w innych modelach, można zobaczyć: http://www.hdtv.com.pl/forum/amplitunery...denon.html
3. Znalazłem jakiś temat o problemach z współpracą z TV Samsunga, ale można to rozwiązać (również inny model ampli, ale warto sprawdzić): http://www.avsforum.com/forum/90-receive...oblem.html

Jak nic się nie uda to poszukamy dalej Uśmiech
Odwiedź stronę użytkownikaWWW Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline tigero
30.07.2014, 15:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2014 15:49 przez tigero.)
Post: #3
Dziękuję za wstępną pomoc... Już odpowiadam...
1. Amplituner współpracuje z Komputerem bezproblemowo (tzn współpracował, bo aktualnie padł mi kabel (DP-HDMI) i nie mam jak sprawdzić), z tabletem Android (mHDMI-HDMI) działa OK; z DVD działa OK, Blue-Ray'a nie mam więc nie mam jak sprawdzić.... Smutny czy jakoś inaczej mogę to jeszcze sprawdzić??? sprawdzę jeszcze dziś z tunerem cyfrowego polsatu i dam znać...
2. Jak pisałeś - to starasza generacja Denon'ów - przeczytalem temat i ogólnie to nie to Smutny
3. Informacyjnie - mój TV to SONY (jeszcze z MPEG2, więc starszy typ który jeszcze nie obsługuje HDMI-CEC)... problem jest o tyle inny, że u mnie w ogóle nie widzi OUYA amplituner - po podłączeniu pod rózne HDMI, żadnej reakcji - NIC...
Dziś wieczorem spróbuję jeszcze jednej rzeczy która była podlinkowana pod Twoje propozycje: HDMI HDCP reset - może to coś da.... Dodatkowo może wymuszenie w OUYA 720p coś zmieniło - usunę to ustawienie i sprawdze na standardzie....
Z góry dziękuję za ewentualne dodatkowe podpowiedzi Uśmiech
oczywiście zdam relację czy coś pomogło Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Corle1
31.07.2014, 03:49
Post: #4
1. Hmm, a wyświetla się informacja, ze brak obrazu, czy czarny ekran? W drugim przypadku mogłoby sugerować może jakieś przesunięcie ekranu przy wymuszonym 720p - miałem tak na monitorze, choć widziałem skrawek.
2. Rozumiem, że dźwięku tez brak?
3. Co do podłączenia czegoś, DVD wystarczy, bo powinno mieć też HDCP, zresztą amplituner nie powinien tego blokować bo to już stary standard, chciałem wyeliminować jedynie jakieś dziwne zachowania. Uśmiech
Odwiedź stronę użytkownikaWWW Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline tigero
17.08.2014, 15:35
Post: #5
Problem obrazu rozwiązany - bardzo prosty a winą była specyfika amplitunera...
Pomocny okazał się handlowiec z salonu DENON we Wrocławiu - za co bardzo dziękuję!
Sposób rozwiązania:
przy konfiguracji amplitunera mikrofonem kalibrującym - amplituner zapamiętuje podłączone wejścia HDMI... stąd nie działało inne urządzenie, które wtedy nie było podłączone...
Rozwiązaniem było podłączenie mikrofonu kalibrującego i skalibrowanie pomieszczenia jeszcze raz (wiem, że chodzi o dźwięk, jednak DENON na okrętkę zapamiętuje również wejścia HDMI - stąd brak obrazu)...
Po ponownej kalibracji - wszystko pięknie działa!!!
DZIĘKUJĘ ZA POMOC Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Skalowanie obrazu w grach na ouya Piotr Zaborowski 4 3,264 10.08.2013 14:52
Ostatni post: Piotr Zaborowski

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości