Ta strona używa "cookies" umożliwiające logowanie, prowadzenie statystyk odwiedzin i dostosowanie reklam. Dowiedz się więcej na temat celu ich użycia oraz możliwości zmiany konfiguracji przeglądarki na stronie polityka plików "cookies" Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z wytycznymi.

Schowaj


 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozbudowa konsoli
Offline Macieksheik
29.12.2012, 01:20
Post: #1
Jak myślicie,czy będzie możliwość rozbudowy konsoli tzn. np. rozbudować ilość pamięci RAM np. do 2,3,4... gb? Zdezorientowany Ja mam (chyba) taką nadzieje Nieśmiały
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline BlueMonster3000
29.12.2012, 13:30
Post: #2
Tegra 3 więcej ramu raczej nie obsłuży Smutny .
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Corle1
29.12.2012, 15:26
Post: #3
Hmm Tegra 3 obsługuje do 2GB chyba, jednak mimo wszystko wątpię by udało się zamontować więcej RAMu, być może jakimiś domowymi sposobami jak swego czasu było z telefonem HTC Universal (MDA Pro, Qtek 9000), ale to jednak zupełnie inne czasy. Uśmiech

Inna sprawa, że raczej trudno będzie znaleźć zastosowanie rozszerzonej pamięci, ponieważ gry będą robione pod 1GB, a sam system jest skonstruowany tak, że w jednej chwili może działać tylko 1 aplikacja (nic nie zostaje w tle, prócz podstawowych funkcji jak płatność, czy menu systemu). Zresztą zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, Xbox 360 ma 512MB RAMm, PS3 chyba nawet 256 MB, i wiadomo, że w nich ta pamięć jest lepiej wykorzystywane przez zoptymalizowane gry i system, jednak myślę, że na OUYA również starczy. Uśmiech
Odwiedź stronę użytkownikaWWW Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline BlueMonster3000
29.12.2012, 18:24
Post: #4
Od kiedy to na androidzie tylko jedna apka chodzi Język ? Chyba, że ta nakładka jest taka "mocna".
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Corle1
29.12.2012, 19:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.12.2012 19:45 przez Corle1.)
Post: #5
(29.12.2012 18:24)BlueMonster3000 napisał(a):  Od kiedy to na androidzie tylko jedna apka chodzi Język ? Chyba, że ta nakładka jest taka "mocna".

No własnie na tym też ma polegać moc tej konsoli, że gry prócz tego, że będą zoptymalizowane pod nią, to dodatkowo twórca nie musi się bać o brak zasobów, zabieranych przez inne uruchomione aplikacje.

Ma to też złe strony jak np. problem z odpalenie serwera FTP w tle, lub jakiegoś odtwarzacza i jednoczesnym graniem. (No i nie wiadomo co wtedy ze wspomnianym Skype podczas gry, o którym rozmawiacie w innym temacie Oczko, chociaż pewnie będzie można dodawać jakieś wyjątki w przyszłości)
Odwiedź stronę użytkownikaWWW Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Macieksheik
30.12.2012, 23:00
Post: #6
(29.12.2012 19:43)Corle1 napisał(a):  
(29.12.2012 18:24)BlueMonster3000 napisał(a):  Od kiedy to na androidzie tylko jedna apka chodzi Język ? Chyba, że ta nakładka jest taka "mocna".

No własnie na tym też ma polegać moc tej konsoli, że gry prócz tego, że będą zoptymalizowane pod nią, to dodatkowo twórca nie musi się bać o brak zasobów, zabieranych przez inne uruchomione aplikacje.

Ma to też złe strony jak np. problem z odpalenie serwera FTP w tle, lub jakiegoś odtwarzacza i jednoczesnym graniem. (No i nie wiadomo co wtedy ze wspomnianym Skype podczas gry, o którym rozmawiacie w innym temacie Oczko, chociaż pewnie będzie można dodawać jakieś wyjątki w przyszłości)

W sumie trochę się obawiam tak jak piszesz ,że nie będzie można uruchamiać np. skype i jakąś grę jednocześnie ale,może będzie można dodać jakiś wyjątek dla programu Oczko
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Morin
31.12.2012, 19:27
Post: #7
Android jest systemem otwartym, także myślę, że na pewno znajdzie się odpowiedni sofcik Uśmiech
Być może sami twórcy konsoli dodadzą jakiś autorski komunikator, który będzie 100% współpracować z konsolą w tle.


Pozdrawiam!
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline keeeper
02.01.2013, 15:24
Post: #8
Mam nadzieje ze oficjalnie mozliwosci ulepszania nie bedzie - konsola to konsola, jej przewaga nad pc polega na tym, ze placimy raz a potem wszystko co na nia wyjdzie ma w zalozeniu dzialac ladnie i plynnie. Bo jak z takim ps3/xbox byloby inaczej to w sumie otrzymalibysmy peceta z drogimi grami.

Jak sie zmieni sprzet i wymogi gier to niech lepiej juz wyjdzie ouya2, gdzie nie tylko pamieci doloza, ale wszystko ulepsza - od procesora po wersje BT.
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline Morin
05.01.2013, 12:27
Post: #9
(02.01.2013 15:24)keeeper napisał(a):  Mam nadzieje ze oficjalnie mozliwosci ulepszania nie bedzie - konsola to konsola, jej przewaga nad pc polega na tym, ze placimy raz a potem wszystko co na nia wyjdzie ma w zalozeniu dzialac ladnie i plynnie. Bo jak z takim ps3/xbox byloby inaczej to w sumie otrzymalibysmy peceta z drogimi grami.

Jak sie zmieni sprzet i wymogi gier to niech lepiej juz wyjdzie ouya2, gdzie nie tylko pamieci doloza, ale wszystko ulepsza - od procesora po wersje BT.

Tylko, że na PS3 i Xboxa gry są tworzone przez porządne studia. W przypadku OUYA twórcą gry może być każdy, a to, że gra będzie źle zoptymalizowana itd. to już inna bajka Język Dlatego uważam, że na OUYA będzie większy problem z płynnie działającymi grami Oczko


Pozdrawiam!
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz
Offline keeeper
05.01.2013, 14:10
Post: #10
I dlatego kolejne generacje naszego szesciennego ulubienca maja szanse pojawiac sie częściej niz xbox czy ps Uśmiech

Nie zapominaj tez, ze oba rodzaje konsol robione sa pod rozne gry i roznych uzytkownikow - jesli juz to Ouyi blizej do tworów Nintendo niz Sony czy M$. A biorac pod uwage cene urzadzonka wielka trudnoscia wymiana kostki co np. 2 generacje nie bedzie - zakladajac oczywiście, ze produkcje dopisza i bedzie warto.

Powtarzam zatem - wole w wymaganiach appki widziec np. min Ouya, zalecane Ouya 2 niz nazwy kodowe cpu, rozmiary ramu, taktowanie itp. ktore dla mniej obeznanych ze sprzetem brzmia jak voodoo.
Znajdź wszystkie posty użytkownikaposty użytkownika Odpowiedz cytując ten postodpisz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Propozycje zmian/dodatków w konsoli Corle1 15 10,179 03.01.2013 15:19
Ostatni post: Drawix
  Wstępna specyfikacja techniczna konsoli OUYA Corle1 25 15,654 23.12.2012 14:38
Ostatni post: Progress

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości